Stormend Talent

Geniaal en uniek

Bij de toelating van Ian McVoy tot het Koninklijk Conservatorium in 2020 bestempelde de toelatingscommissie het spel van de Amerikaanse harpist Ian McVoy als “geniaal” en “uniek”. Hij won de Keep an Eye Talent Award Klassiek in 2020.

Tijdens zijn concert op Festival Classique neemt Ian, samen met zijn muzikale vrienden, jou via het Scheveningse strand mee naar de andere kant van de Atlantische Oceaan: het Argentijnse Playa La Perla. Ervaar samen met Ian de klanken van Latijns-Amerika en jazz!

De tweede musicus is de opvolger van Ian McVoy: de violist Yuchen Zhang. Hij is de winnaar van de Keep an Eye Talent Award 2021. Ook is het Trio Erzulie te horen (Ian McVoy – harp, Michelle Pritchard – altviool, Ana Luisa Ribeiro – fluit).
In dit concert hoor je ten eerste de stranden van Rio de Janeiro in Prélude van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos. Daarna ervaar je de levendige nachtclubs van Buenos Aires door te luisteren naar l’Histoire du Tango van Astor Piazolla. Het concert eindigt aan de beroemde waterkant van Mar del Plata via de klanken van Miguel del Aguilar’s Sumergida.

Ian McVoy brengt muziekstukken die maar zelden op de harp te horen zijn!

Keep an Eye Foundation
De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten. Deze getalenteerde muzikanten, kunstenaars, fotografen, kleinkunstenaars, circusartiesten, ontwerpers en filmmakers krijgen de kans om hun talent te ontwikkelen. Deze kansen krijgen zij dankzij verschillende beurzen, prijzen, shows en festivals. Zo creëren zij nieuwe mogelijkheden en kunnen zij hun creatieve dromen verwezenlijken. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk van de studenten eens in een ander perspectief te laten zien.

Tickets

Het ticket is inclusief een drankje voor of na de voorstelling.
Wil je naar meerdere voorstellingen? Rond eerst jouw betaling af in onderstaande ticketshop, ga daarna terug naar het programma en betaal de andere voorstelling(en) van jouw keuze.
Studentent, kinderen t/m 12 jaar, CJP of Ooievaarspas? Koop jouw kortingsticket in de speciale ticketshop.