Programma

Maris Participatieconcert

We genieten al eeuwen van Vivaldi’s verklanking van de zomer uit 1723. Vivaldi’s Vier Jaargetijden is een enorm krachtig werk en behoort tot de populairste muziek ter wereld. De afgelopen 300 jaren is er veel veranderd en niet alleen binnen de muziekwereld. Klimaatverandering tegengaan staat hoog op de agenda. Benieuwd naar hoe volgens jongeren komende zomers klinken? Je hoort het bij Festival Classique tijdens Branden in de Branding. Leerlingen van het Maris College brengen met Vivaldi’s Zomer als basis, verzengende muzikale performances.

Circa 50 leerlingen van het Maris College Houtrust krijgen een podium en delen op uiteenlopende manieren hun muzikale verklanking van de zomer. Alles wat voor hen met een overheersende hitte te maken heeft – die ons te wachten staat als we op deze manier blijven omgaan met onze planeet –  komt terug in korte performances op het strand. Festival Classique is trots samen met leerlingen aan kunst en cultuur te mogen werken en hen, net zoals tijdens de vorige editie, een podium te bieden.

Uitvoerenden
Componist, arrangeur en muzikaal leider – Remy Alexander
Coaching – Chiara Paganini 
Mediterranean Stringquartet:
Viool – Belén Pérez Carreras & Giannis Antonopoulos
Altviool – Almudena González-Regueral Navarro
Cello – Eleonora Dominijanni

Beluister hieronder Vivaldi’s Zomer!

Tickets

Steun ons

Een bruisend festival als Festival Classique kan niet georganiseerd worden zonder de steun van ons publiek, partners en sponsoren. Wil je blijven genieten van Festival Classique en zie je het festival de komende jaren graag terug in Scheveningen? Help ons de komende edities te realiseren! Wij waarderen iedere vorm van steun voor Festival Classique. 

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie en/of het boeken van een rolstoelplaats.

Naar overzicht programma