Programma

Foto Iris Hond door Rinse Fokkema

Foto Iris Hond door Rinse Fokkema 

Met Lavinia Meijer & Iris Hond

Einaudi en Glass. Hun muziek is als de zee. De neoklassieke stijl die Einaudi siert, laat je ontsnappen uit de drukte en de chaos van ons huidige bestaan. Einaudi neemt je gedachten mee naar een fijne plek, met de natuur als inspiratie. Net zoals de golven, brengt Glass met zijn minimalistische muziek een repeterende en langzaam veranderende beleving. Laat je hypnotiseren door rustgevende klanken boordevol emotie. Festival Classique presenteert je in dit programma de befaamde harpiste Lavinia Meijer en pianiste Iris Hond, beiden uitmuntende uitvoerders van Einaudi en Glass. De bijdrage van Ciconia Consort maakt dit concert aan zee compleet.

Programma
Werken (en arrangementen) van Ludovico Einaudi, Philip Glass, Lavinia Meijer, Iris Hond en Daniel van Huffelen.

Uitvoerenden
Harp – Lavinia Meijer
Piano – Iris Hond
Percussie – Gijs Anders van Straalen
Ciconia Consort

Lavinia Meijer (1983), winnares van de Nederlandse Muziekprijs 2009, is een van de meest veelzijdige harpisten van deze tijd. Na haar debuut in Carnegie Hall in New York in 2007 wordt ze regelmatig uitgenodigd om als soliste op te treden in Europa, Azië en Amerika. Ze werkte samen met bekende componisten als Philip Glass (Koyaanisqatsi, the Hours) en Ludovico Einaudi (Intouchables, Black Swan) en deelde met hen het podium, alsook met de legendarische Iggy Pop, Patti Smith, Laurie Anderson, Olafur Arnalds en Sufjan Stevens. Haar albums worden wereldwijd uitgebracht (Channel Classics, Sony Classics) en zijn bekroond met twee Edison Awards en twee maal platinum-status. Lavinia is ook als componist actief. Tijdens Festival Classique speelt ze naast Einaudi en Glass ook eigen werk.

Iris Hond (1987) is een Nederlandse pianist en componist. In 2013 studeerde zij summa cum laude af aan het het Koninklijk Conservatorium in Den Haag . Al op jonge leeftijd won ze internationale prijzen en volgde ze prestigieuze masterclasses. Iris werd tijdens haar studie bekend als de huispianist in het televisieprogramma ‘De Tiende van Tijl’. In 2009 opende zij als soloartiest de twee concerten van de legendarische Diana Ross in het GelreDome in Arnhem. In de jaren die volgde tekende zij een platencontract bij Universal Music en bracht meerdere albums uit. Naast haar optredens in concertzalen zoals Het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam, TivoliVredenburg Utrecht en vele andere internationaal toonaangevende concertzalen speelt Iris geregeld op plekken waar normaal geen klassieke muziek komt, zoals gevangenissen en opvangcentra voor daklozen en vluchtelingen.

Ciconia Consort geeft sinds de oprichting in 2012 spraakmakende uitvoeringen. Het strijkorkest speelt muziek uit alle stijlperioden, van barok tot modern. Naast de grote strijkerswerken staan ook vaak onbekende meesterwerken en Nederlandse premières op het programma. Het orkest biedt niet alleen een concert, maar een echte avond of middag uit, waarbij concerten in een thematische context worden geplaatst. Het Ciconia Consort staat onder leiding van Dick van Gasteren en bestaat uit 20 jonge musici die hun sporen hebben verdiend op (inter)nationale concoursen en concertpodia. Het orkest presenteert jaarlijks 20 tot 25 concerten door Nederland met als vaste speellocatie de Nieuwe Kerk aan het Spui in Den Haag.

Tip: bezoek dit concert in combinatie met het Kampvuurconcert om 22:25 uur. Met een combinatieticket ben je voordeliger uit dan met losse tickets.

Tickets

Steun ons

Een bruisend festival als Festival Classique kan niet georganiseerd worden zonder de steun van ons publiek, partners en sponsoren. Wil je blijven genieten van Festival Classique en zie je het festival de komende jaren graag terug in Scheveningen? Help ons de komende edities te realiseren! Wij waarderen iedere vorm van steun voor Festival Classique. 

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie en/of het boeken van een rolstoelplaats.

Naar overzicht programma