Programma

Geniet van een wandeling aan het strand en bepaal tijdens Festival Classique hoe jouw persoonlijke fanfare klinkt! Fanfare is een interactieve geluidspromenade, gemaakt door Evelien van den Broek. Je loopt deze wandeling met je eigen telefoon en koptelefoon; muziek ontvang je via een web applicatie. Ineens hoor je een droefgeestige fanfare spelen, vlak achter je. Als jij stopt, stoppen zij. Zodra je verder loopt, beginnen ze weer. Ze volgen je, gretig. Plakkerig. Ze houden je gezelschap en spelen vier werken, één voor elk seizoen.

Als componist, performer en producer maakt Evelien van den Broek, naast geluidswandelingen, ook muziekvoorstellingen en componeert ze elektronische muziek voor moderne dans, installaties en film. Zorg tijdens Festival Classique dat je telefoon goed is opgeladen en je toegang hebt tot internet. Toegang tot de applicatie krijg je op het festivalterrein (en vanaf vrijdag 16 juni op deze pagina). Vervolgens start je de wandeling op een willekeurige plek op het strand, met de zee aan je linkerkant. 

Uitvoerenden
Concept, muziek – Evelien van den Broek
Musici – leden van Neo-Fanfare 9×13
Dirigent – Hardy Li
Audio opnames – Studio De Slapende Hond, Marcel de Rooij
Mix, mastering – Evelien van den Broek
Web app programmeur – Roald van Dillewijn
Website, productie en PR – Evelien van den Broek
Illustratie- JeRoen Murré

Met dank aan: Marcel de Rooij (Studio De Slapende Hond), Dyane Donck en Edo Paulus. Fanfare is gemaakt met financiële ondersteuning van het Fonds Podiumkunsten. 

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. De geluidswandeling Fanfare volg je echter buiten het festivalterrein, waar Festival Classique geen voorzieningen verzorgt. Stuur ons een mail voor meer informatie.

Naar overzicht programma