Programma

Klassiek voor iedereen en overal! Dat is ons motto, dus ook met een biertje of wijntje bij het kampvuur. Geniet met elkaar van muziek in de avondzon op het strand bij een knetterend kampvuur. Luister en zing mee met Jannelieke Schmidt en Jelena Popović, van Carmen tot West Side Story en van Rossini tot Dvořák. Wees welkom bij de perfecte afsluiting van een festivaldag.

De Haagse zangeres Jannelieke Schmidt neemt vrijdag 16 juni de fantastische pianiste Jelena Popović mee het strand op. Jannelieke en Jelena  ontmoetten elkaar werkende voor de Nationale Opera en gaven samen reeds vele concerten. Voor Festival Classique doen ze een greep uit hun lievelingsrepertoire. Een mix van meeslepende en virtuoze aria’s en een paar heerlijke cabaretsongs. Zing ook zelf mee met de mooiste grote klassieke hits.

Jannelieke zingt als solist in opera’s, concerten en muziektheater en heeft daarnaast haar eigen ensemble ‘het Coco Collectief’, de opera-improvisatie-groep ‘de touwtjes in handen’ en is freelance koorlid in het koor van de Nationale Opera. Jelena Popović is werkzaam als een pianiste, co-repetitor en balletpianiste. Ze is een gepassioneerd promotor van hedendaagse muziek en onderzoekt verschillende ontwikkelingen in zowel hedendaagse- als klassieke muziek.

Jannelieke Schmidt

Tickets

Steun ons

Een bruisend festival als Festival Classique kan niet georganiseerd worden zonder de steun van ons publiek, partners en sponsoren. Wil je blijven genieten van Festival Classique en zie je het festival de komende jaren graag terug in Scheveningen? Help ons de komende edities te realiseren! Wij waarderen iedere vorm van steun voor Festival Classique. 

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie. Voor het Kampvuurconcert zijn vanwege veiligheid helaas geen rolstoelplaatsen beschikbaar.

Naar overzicht programma