Programma

Foto Maya Fridman door Brendon Heinst

Celliste Maya Fridman en artiest en musicus LudoWic ontmoeten elkaar in het programma XILIIN: een confrontatie tussen hedendaagse klassieke muziek en duistere elektronische noise. Cello, stem en synthesizer mengen soms tot ambient music, soms neemt het ritme het over. Op een subtiele manier is hun zorg over het milieu in de muziek verwerkt: de data die aan de basis liggen van duurzame toepassingen, hebben zij omgezet in muzikale parameters.

Celliste, zangeres en componiste Maya Fridman is een graag geziene gast binnen Festival Classique. Geboren in Moskou en al jong erkend als muzikaal wonder, studeerde ze aan de Mocow Stad College of Music en ontving vele prijzen en onderscheidingen. Vervolgens verhuisde Maya naar Nederland waar ze studeerde bij Dmitry Ferschtman en afstudeerde met de allerhoogste onderscheiding. Hoewel zij haar achtergrond in de klassieke muziek heeft, speelt ze net zo lief folk, rock, jazz en nieuwe muziek. Maya volgt het expeditie traject van Festival Classique.

Thijs Lodewijk, beter bekend als LudoWic, is audiovisueel kunstenaar en werkt binnen het overgangsgebied tussen muziek, kunst en design. Experimenteren met moderne technologie in combinatie met oude vintage technieken en gear is kenmerkend voor zijn werk. Zijn elektronische muziek is rauw, duister en tegelijkertijd sferisch.

Uitvoerenden
Cello – Maya Fridman
Elektronica – LudoWic

In samenwerking met Festival Dag in de Branding.

Tip: bezoek dit concert in combinatie met Mens en Natuur – Kate Moore om 13:00 uur. Met een combinatieticket ben je voordeliger uit dan met losse tickets.

Tickets

Steun ons

Een bruisend festival als Festival Classique kan niet georganiseerd worden zonder de steun van ons publiek, partners en sponsoren. Wil je blijven genieten van Festival Classique en zie je het festival de komende jaren graag terug in Scheveningen? Help ons de komende edities te realiseren! Wij waarderen iedere vorm van steun voor Festival Classique. 

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie en/of het boeken van een rolstoelplaats.

Naar overzicht programma