Programma

Celliste Maya Fridman en artiest en musicus LudoWic ontmoeten elkaar in het programma XILIIN: een confrontatie tussen hedendaagse klassieke muziek en duistere elektronische noise. Cello, stem en synthesizer mengen soms tot een ambient music, soms neemt het ritme het over. Op een subtiele manier is hun zorg over het milieu in de muziek verwerkt: de data die aan de basis liggen van duurzame toepassingen, hebben zij omgezet in muzikale parameters.

Celliste, zangers en componist Maya Fridman is een graag geziene gast binnen Festival Classique. Geboren in Moskou en al jong erkend als muzikaal wonder, studeerde ze aan de Mocow Stad College of Music en ontving vele prijzen en onderscheidingen. Vervolgens verhuisde Maya naar Nederland waar ze studeren bij Dmitry Ferschtman en afstudeerde met de allerhoogste onderscheiding. Hoewel zij haar achtergrond in de klassieke muziek heeft, speelt ze net zo lief folk, rock, jazz en nieuwe muziek.

Thijs Lodewijk, beter bekend als LudoWic, is audiovisuele kunstenaar en werkt binnen het overgangsgebied van muziek, kunst en design. Experimenteren met moderne technologie in combinatie met oude vintage technieken en gear is kenmerkend voor zijn werk. Zijn electronische muziek is rauw, duister en tegelijkertijd sferisch. Visuals spelen een belangrijke rol tijdens de live shows, die sterk geïnspireerd zijn door moderne kunst, architectuur en technologie.

Programma
XILLIN

Uitvoerenden
Cello – Maya Fridman
Elektronica – LudoWic

In samenwerking met Festival Dag in de Branding.

Naar overzicht programma