Programma

Componist Kate Moore maakt zich zorgen over klimaatverandering. Dat maakt ze hoorbaar in een ‘stijgende zeespiegel–duet’ voor altviool en ensemble. Golfpatronen, die ontstaan uit de relatie tussen ritme en metrum, verbeelden het waterlandschap met zijn getijdenbeweging. Moore: “Je creëert een vloedgolf vanuit het centrum van de muziek die aan de oppervlakte onzichtbaar is, maar blijft groeien als een onstuitbare kracht die steeds intenser en machtiger wordt.”

De Amerikaanse componist John Luther Adams is van mening dat we moeten leren leven in symbiose met de grote natuurkrachten. In There is No One Not Even the Wind geeft hij uitdrukking aan de nietigheid van de mens in de onmetelijkheid van de (Mexicaanse) woestijn, waarnaartoe hij verhuisde na eerder jarenlang in het poolklimaat van Alaska te hebben gewoond.

Programma
John Luther Adams – There is No One Not Even the Wind
Kate Moore – De stijgende zeespiegel (wereldpremière)

Uitvoerenden
Altviool – Emlyn Stam
New European Ensemble
Dwarsfluit – Felicia van End, Marieke Franssen
Hobo – Juan Esteban Mendoza
Klarinet – James Meldrum
Basklarinet – Ryanne Hofman
Fagot – Amber Mallee
Hoorn – Jan Harshagen
Viool – Rada Ovcharova
Cello – Willem Stam
Contrabas – Quirijn van Regteren Altena
Percussie – Pepe Garcia en Ryoko Imai
Harp – Astrid Haring
Piano – Malgorzata Walentynowicz

In samenwerking met Festival Dag in de Branding.

Tip: bezoek dit concert in combinatie met Maya Fridman & LudoWic om 14:15 uur. Met een combinatieticket ben je voordeliger uit dan met losse tickets.

Tickets

Steun ons

Een bruisend festival als Festival Classique kan niet georganiseerd worden zonder de steun van ons publiek, partners en sponsoren. Wil je blijven genieten van Festival Classique en zie je het festival de komende jaren graag terug in Scheveningen? Help ons de komende edities te realiseren! Wij waarderen iedere vorm van steun voor Festival Classique. 

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie en/of het boeken van een rolstoelplaats.

Naar overzicht programma