Programma

Neo-Fanare 9x13

Meer dan de helft van Nederland ligt onder zeeniveau en dat vinden we heel normaal. Maar is dat wel zo, in deze tijd van smeltende ijskappen en stijgende zeespiegels? In Onder NAP nemen de tien musici van 9×13 de luisteraar mee in een klimatologische tweestrijd. In een slapstickachtige en swingende voorstelling vol koper en slagwerk wordt het geestige vernuft van Jacques Tati gemixt met de absurdistische humor van Monty Python. Maar niets is zo serieus als komedie, zeker als het over het klimaat gaat.

Neo-fanfare 9×13 is een tienkoppig ensemble dat ‘muziektheatervoorstellingen zonder woorden’ maakt samen met regisseurs en een choreograaf, met kostuums en mobiele decors. 9×13 brengt nieuwe muziek buiten de concertzaal: het ensemble speelt pop-up, meestal in de buitenlucht. Het woord fanfare roept herkenbaarheid, feest en toegankelijkheid op, en dat is precies wat 9×13 wil brengen.

Programma
Onder NAP bestaat uit muziek van o.a. Genevieve Murphy, Huba de Graaff, Pete Harden, Marc Kaptein, Ned McGowan, Wolfgang Rihm en Moondog.

Uitvoerenden
Concept – Anton van Houten
Regie – David Geysen
Fluit – Rosanne van Bers
Saxofoons – Deborah Witteveen & Daan van Koppen
Trompet – Arthur Kerklaan
Hoorn – Wim van den Haak
Trombones – Joost Geevers & Anton van Houten
Helicon – Arne Visser
Slagwerk – Jeroen Geevers & Maria Martpay

In samenwerking met Festival Dag in de Branding.

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie en/of het boeken van een rolstoelplaats.

Naar overzicht programma