Programma

La Traviata

Met de zee als decor, het strand als podium en de natuur als klankuniversum brengen stersolisten en topmusici samen met ruim 100 amateurzangers Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck. Voor Festival Classique laat regisseur Nicole Beutler haar licht schijnen over de Franse editie van Glucks opera uit 1774. Arrangeur Marijn van Prooijen maakt een sprankelend nieuw arrangement van de opera die we comprimeren naar een 70 minuten durende speciale stranduitvoering. Geef je oren en ogen de kost met dé theatrale publiekstrekker van Festival Classique.

Na het overweldigende succes van Carmina Burana (2018), Aida aan Zee (2019) en La Traviata, opera aan zee (2022) brengt Festival Classique in samenwerking met Nicole Beutler Projects, Kalpanarts en Stichting Molto wederom een meeslepende voorstelling naar het Scheveningse strand: Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck. Beleef het muzikale verhaal van Orpheus uit de Griekse mythologie, waarmee componist Gluck met de heersende operaconventies brak en een nieuwe fase van de operageschiedenis inluidde. Glucks ‘Orphée et Eurydice’ wordt gezien als een van de invloedrijkste opera’s ooit.

Uitvoerenden
Regisseur – Nicole Beutler
Arrangeur – Marijn van Prooijen
Choreografie – Kalpana Raghurama
Kostuums – Jessica Helbach
Regie assistent – Hillary Blake Firestone
Dirigent – Rick Schoonbeek
Orphée – Santiago Burgi
Eurydice – Taylor Burgess
Amor – Myriam Arbouz 
Dansers – Indu Panday en Rob Polmann
Saxofoon – Jim Brinkman
Gitaar – Paul van Utrecht
(Bas)trombone – Sam Nolan
Hoorn – Autris Apenis
Trompet/cornet/bugel – Luís Bernardo 
Contrabas – Marijn van Prooijen

Tip: bezoek na de Strandopera het sfeervolle Kampvuurconcert om 22:50 uur. Met een combinatieticket ben je voordeliger uit dan met losse tickets.

Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck’ is een initiatief van Festival Classique in samenwerking met Nicole Beutler Projects, Kalpanarts en Stichting Molto.

Tickets

Steun ons

Een bruisend festival als Festival Classique kan niet georganiseerd worden zonder de steun van ons publiek, partners en sponsoren. Wil je blijven genieten van Festival Classique en zie je het festival de komende jaren graag terug in Scheveningen? Help ons de komende edities te realiseren! Wij waarderen iedere vorm van steun voor Festival Classique. 

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie en/of het boeken van een rolstoelplaats.

Naar overzicht programma