Programma

Maak kennis met jonge makers in Young Fresh Lab! Op dit podium presenteert Festival Classique professionele performers in de dop met hun korte voorstelling. Je krijgt drie korte performances voorgeschoteld met klassieke muziek als basis en geïnspireerd door actuele maatschappelijke thema’s, zoals de klimaatproblematiek en immigratie.

Porter Ellerman
Uit gerecyclede materialen, planten en natuurlijke geluidsbronnen tovert Porter Ellerman muziek. Het repertoire van Porter belicht componisten en werken die zijn geïnspireerd door de natuur en klimaatverandering. Je krijgt traditionele kamermuziek voorgeschoteld, maar hoort ook improvisatorische solo’s op traditionele en niet-traditionele instrumenten. Met een mix van moderniteit en naturalisme ontstaat een mooi uitgebalanceerd programma.

Miguel Varela
1000stappen een nieuw interdisciplinair werk rondom het thema immigratie, ontheemding en cultuurclash. Ervaar hoe elektronica, percussie, stem en dans naadloos samensmelten met muziek gecomponeerd door Martín Francisco Mayo (Venezuela), met choreografie van Moët Tsukada (Japan) en percussie door Miguel Varela (Portugal). Het concept van het werk is geïnspireerd op een uniek trio, waarbij elk lid (uit drie verschillende continenten) voortbouwt en reflecteert op hun ervaringen als immigrantennaar Nederland.

Brian Lyons
Brian Lyons brengt met Air et Eau een selectie van improvisaties op The Enchanted Forest van Francesco Geminiani (1687-1762). Hij doet dit met het ensemble HIPS of Holland. HIPS of Holland is gespecialiseerd in genderfluïde en queer-relevante uitvoeringen van muziek uit de 18e eeuw tot de eerste helft van de 19e eeuw, waarbij het tonale palet van historische instrumenten wordt gecombineerd met een historisch geïnspireerde genderfluïde visuele esthetiek .

Marcel Jorquera Vinyals – stem, barokhobo
Brian Lyons – barokhobo, blokfluit
Galit Zadok – barokfagot, blokfluit
Bethany Angus – cello
Jonty Coy – traverso, barok piccolo

  • Mooi weer is niet gegarandeerd, dus neem je poncho mee!
  • Festival Classique is toegankelijk voor mindervaliden. Stuur ons een mail voor meer informatie en/of het boeken van een rolstoelplaats.

Naar overzicht programma