Programma-archief

Help jij mee het strand schoon te houden?
Breng jouw plastic afval naar Festival Classique en samen maken wij hier iets moois van! Plastic dat jij op het strand vindt, plastic verpakkingen van thuis of plastic dat jij net gebruikt hebt in Scheveningen; plaats jouw plastic in ons community artwork ontworpen door TrashUre Hunt.

TrashUre Hunt ontwerpt speciaal voor Festival Classique twee grootse letters, de initialen van ons festival ‘FC’. Deze letters zijn zo ontworpen dat plastic afval in dit kunstwerk geplaatst kan worden.

Kleur bij kleur, soort bij soort, je mag het zelf kiezen. Uiteindelijk, als de initialen goed gevuld zijn en deze duidelijk zichtbaar worden, heeft iedereen een plasticje bijgedragen aan zowel dit artwork als aan de schone natuur!

Festival Classique verhoudt zich tot de klimaatproblematiek. Dit doen we omdat we ons op het strand begeven en ons bewust zijn van de natuur om ons heen. We uiten dit op verschillende manieren. Zo werken we met natuurvriendelijke materialen op het festival en kiezen waar mogelijk voor duurzame oplossingen, zoals biodiesel voor de aggregaten.