Toegankelijkheid

Festival Classique streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen op een ontspannen manier kennis te laten maken met klassieke muziek.

Blinde en slechtziende mensen
De voorstellingen tijdens Festival Classique zijn niet voorzien van audiodescriptie (AD). Wij reserveren graag een goede plaats voor je. Neem tijdig contact op met de festivalorganisatie via festival@festivalclassique.nl om dit te bespreken.

Slechthorenden
Helaas hebben we geen ringleidingen bij onze voorstellingen. Ben je slechthorend, dan reserveren wij graag de juiste plaatsen voor je. Neem tijdig contact op met de festivalorganisatie via festival@festivalclassique.nl om dit te bespreken.

Rolstoelplaatsen & mindervalidenplaatsen
Ons festivalterrein bevindt zich op het strand. Er liggen loopplanken op de looproutes en de wegen naar voorstellingen zijn voor iedereen bereikbaar. Echter dient altijd rekening gehouden te worden met de zanderige ondergrond. Als je gebruik wilt maken van goed toegankelijke plaatsen, neem dan tijdig contact op met de festivalorganisatie via festival@festivalclassique.nl. Er is per voorstelling een beperkt aantal rolstoelplekken beschikbaar. Op het festivalterrein is een invalidentoilet aanwezig.

Parkeren
Aan de boulevard ter hoogte van het festivalterrein van Festival Classique (Strandweg 9) bevinden zich enkele invalideparkeerplaatsen. Klik hier voor meer informatie. Het is niet mogelijk deze plaatsen te reserveren via Festival Classique.

Blindengeleidehonden en hulphonden
Blindengeleidehonden en hulphonden zijn natuurlijk welkom bij onze voorstellingen.

Uitgebreide programma-informatie
De voorstellingen van Festival Classique prikkelen alle zintuigen. Onze concerten zitten vol verrassingen, soms maken we gebruik van lichteffecten of rook. Twijfel je of een voorstelling geschikt is voor jou of je gezelschap (bijvoorbeeld vanwege epilepsie), neem dan contact met ons op voor uitgebreide programma-informatie.

Tips zijn welkom!
Vragen of opmerkingen over bereikbaarheid en toegankelijkheid? Heb je tips of goede ervaringen met andere festivals die je graag wil delen? Laat het ons weten, we leren graag en willen het festival op alle fronten zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen!

Contact
Festival Classique is bereikbaar via festival@festivalclassique.nl. Wij streven ernaar om mails binnen drie werkdagen te beantwoorden.