Toegankelijkheid

Festival Classique streeft ernaar om zoveel mogelijk mensen op een ontspannen manier kennis te laten maken met klassieke muziek.

Blinden en slechtzienden
Voor deze doelgroep in het bijzonder is de voorstelling van Maya Fridman en ODO7 zeer geschikt. Het gehele publiek ervaart het concert met een blinddoek of de ogen dicht. Door klank én geur word je meegenomen in een unieke zintuigelijke ervaring.
Natuurlijk is een hulphond welkom bij onze voorstellingen.

Slechthorenden
Helaas hebben we geen ringleidingen bij onze voorstellingen. Ben je slechthorend, dan reserveren wij graag de juiste plaatsen in de zaal voor je. Neem tijdig contact op met de festivalorganisatie om dit te bespreken.

Rolstoelplaatsen & mindervalidenplaatsen
Ons festivalterrein bevindt zich op het strand. Er liggen loopplanken op elke looproute, de wegen naar de meeste voorstellingen zijn voor iedereen bereikbaar. Er zijn twee programma’s niet toegankelijk voor mindervaliden: de kampvuren en yoga op live muziek.
Echter dient altijd rekening gehouden te worden met de zanderige ondergrond.
Er een invalidetoilet aanwezig.
Als je mindervalide bent en gebruik wilt maken van goed toegankelijke plaatsen, neem dan tijdig contact op met de festivalorganisatie via festival@festivalclassique.nl. Dat geldt ook voor het boeken van een rolstoel- en een begeleiderticket. Er is per voorstelling een beperkt aantal rolstoelplekken beschikbaar.

Uitgebreide programma-informatie
De voorstellingen van Festival Classique prikkelen alle zintuigen. Onze concerten zitten vol verrassingen, soms maken we gebruik van lichteffecten of rook. Twijfel je of een voorstelling geschikt is voor jou of je gezelschap (bijvoorbeeld vanwege epilepsie), neem dan contact met ons op voor uitgebreide programma-informatie.

Tips zijn welkom!
Vragen of opmerkingen over bereikbaarheid en toegankelijkheid? Heb je tips of goede ervaringen met andere festivals die je graag wil delen? Laat het ons weten, we leren graag en willen het festival op alle fronten zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen!

Contact
Festival Classique is bereikbaar via festival@festivalclassique.nl en op werkdagen via 070 383 42 30. Wij streven ernaar om mails binnen 3 werkdagen te beantwoorden.