Veelgestelde vragen

Kaarten voor Festival Classique koop je via festivalclassique.nl. Na betaling met iDEAL ontvang je een bevestigingsmail met daarin een e-ticket. Dit e-ticket is je toegangsbewijs. Bewaar het e-ticket op je mobiel of print het e-ticket uit en neem het mee naar de voorstelling. Bij aanvang van het concert wordt de barcode van het e-ticket gescand.
Mocht je hulp nodig hebben bij het online bestellen van kaarten, neem dan contact op met de supportdesk van Your Ticket Provider of stuur hun een mail naar: info@yourticketprovider.nl onder vermelding van het referentienummer van jouw bestelling.
De medewerkers van Festival Classique zijn te bereiken via festival@festivalclassique.nl of via 070 38 34 230 (op werkdagen tussen 09.00 tot 17.00 uur).

Aan het einde van het online bestelproces krijg je een samenvatting te zien van de bestelde kaarten en de totaalprijs. In deze stap kun je de vouchercode invullen in het veld 'voer je vouchercode in'. Het tegoed van de voucher wordt verrekend met het totaalbedrag van je bestelling. Heb je nog geld over? Kies dan nog een leuke voorstelling uit om te zien! Is de waarde van je bestelling hoger dan het vouchertegoed, dan betaal je het restant via iDeal. De vouchers vervallen na 2022.

Indien je geen bevestigingsmail hebt ontvangen, kan het zijn dat de e-mail niet door je spamfilter is gekomen. Controleer eerst of de e-mail zich in de spamfolder bevindt. Zo niet, dan kun je het ticket eenvoudig terugvinden via Your Ticket Provider.

Eenmaal gekochte kaarten kunnen niet worden geruild voor een andere voorstelling. Er wordt geen geld gerestitueerd. Je kunt je kaarten wel aan een ander geven. TIP: sluit bij aankoop van je ticket een annuleringsregeling (ticketgarantie) af via Your Ticket Provider. Ticketgarantie biedt de mogelijkheid om gekochte kaarten te annuleren en het aankoopbedrag terug te krijgen, zoals vermeld in de voorwaarden.

Tijdens het festival kun je aan de kassa op het festivalterrein (ter hoogte van Strandweg 9) tickets kopen. De festivalkassa is alleen open voorafgaand aan niet-uitverkochte voorstellingen. Let op: aankoop van tickets kan alleen met PIN betaald worden. Je kunt hier ook terecht met al je vragen.

Tot een kwartier voor aanvang van een voorstelling kun je kaarten online kopen (mits beschikbaar). De festivalkassa is voor aanvang van elke betaalde voorstelling geopend.

Jazeker! Veel voorstellingen, concerten en activiteiten zijn gratis bij te wonen. Hiervoor heb je geen e-ticket nodig. Bekijk deze voorstellingen in ons programmaoverzicht en klik op de filter 'GRATIS'.

Er zijn geen pauzes tijdens de voorstellingen. Kom op tijd. Zodra de voorstelling begonnen is, kun je alleen naar binnen onder begeleiding van een festivalmedewerker en als je de medebezoekers niet stoort. Bijvoorbeeld tijdens het applaus na een programmaonderdeel. Dit gaat altijd in overleg met onze medewerkers die ter plaatse aanwezig zijn.

Ja, dit kan. Bij de Strandopera en Einaudi en Glass aan zee is een drankje inbegrepen.

Ja. Het festival vindt plaats op het strand (op het zand). Maar door loopplanken zijn de paden naar de voorstellingen zeer goed bereikbaar, ook als je slecht ter been bent of gebruik maakt van een rolstoel of rollator. In elke situatie, wij helpen je graag! Voor het Kampvuurconcert zijn vanwege veiligheid helaas geen rolstoelplaatsen beschikbaar. Stuur een mail naar festival@festivalclassique.nl voor meer informatie en/of voor het boeken van een rolstoelplaats.

We gaan uit van mooi weer! Maar natuurlijk kan (extreem) slecht weer voorkomen. Voorstellingen worden alleen geannuleerd bij onweer of windkracht hoger dan 7. Slecht weer geeft geen recht op restitutie. Tijdens de voorstelling zijn paraplu’s niet toegestaan; kies bij slechter weer voor een regenjas of poncho.

Het kan voorkomen dat een programma wijzigt. Festival Classique doet dan zijn uiterste best om een gelijkwaardig alternatief te bieden. Een programmawijziging geeft geen recht op restitutie.

We vinden het leuk als je een foto of korte clip van Festival Classique met je vrienden deelt via social media. Maar het maken van beeld- en geluidsopnames met professionele apparatuur is zonder uitdrukkelijk vooraf afgegeven toestemming van Festival Classique niet toegestaan.

Stuur dan een mail sturen naar festival@festivalclassique.nl, bel 070 383 42 30 (op werkdagen van 10:00 tot 16:00 uur) of breng tijdens het festival een bezoek aan de festivalkassa.