Meer over

Denzil Delaere

Tenor, rol Alfredo

Denzil Delaere studeerde in 2013 af aan koninklijk Conservatorium te Gent, waar hij zang volgde bij onder meer Marcos Pujol en Gidon Saks en waar hij de Solistenprijs in ontvangst mocht nemen. Hij vervolgde zijn opleiding aan de International Opera Academy (IOA) te Gent bij Guy Joosten maar was tegelijkertijd verbonden aan de prestigieuze Muziekkapel Koningin Elisabeth.

Actualiteit
Ook dit seizoen, 2021-2022, zal Denzil Delaere opnieuw in het Grand Théâtre te Genève aantreden. Deze keer, in een couplage van rollen in Prokofievs magnum opus “Oorlog en Vrede”. Vervolgens wachten hem bij de Nederlandse reisopera twee belangrijke roldebuten : Rodolfo in de succesvolle pocket-versie van La Bohème en Hans in de Verkochte Bruid (Smetana) hier in de recent hertaalde Nederlandse versie “Bruid te koop”. Hij zal eveneens opnieuw zijn opwachting maken bij Opera Ballet Vlaanderen, deze keer in de tenor solo partij in Berlioz’ Roméo et Juliette en als $.

Recente rollen
Brighella en Tanzmeister (Ariadne auf Naxos) bij Opera Ballet Vlaanderen. Messaggero (Aïda) en Pedrillo (Die Entführung aus dem Serail) aan het Grand Théâtre te Genève. Janek (De zaak Makropoulos) bij het Leos Janacek Festival van Brno. Eerder zong hij bij Opera Ballet Vlaanderen Prins Arjuna (Satyagraha) van Philip Glass en de tenor in het vocaal kwartet – een personage op zich – in de wereldcreatie – in opdracht van OBV – van Les Bienveillantes van Hèctor Parra.
Op uitnodiging van het Radio Philharmonisch Orkest (Hilversum) zong hij onder de leiding van Markus Stenz de rol van Pietro in Die Gezeichneten (Franz Schreker) in het Concertgebouw Amsterdam (Zaterdag-Matinee) en de tenor solo in de Sulamith cantate van P.H. van Gilse. Een concert dat plaaats vond in Vredenburg (Utrecht) onder de leiding van Stanislav Kochanovsky.

Bekijk alle Biografieën