Nieuws

Zing mee in de spectaculaire Strandopera

Festival Classique brengt je van 16 tot en met 18 juni een weekend vol verrassing, verbinding en vernieuwing. En dat allemaal buiten de gebaande paden en verwachtingspatronen van klassieke muziek. Na het overweldigende succes van Carmina Burana (2018), Aida aan Zee (2019) en La Traviata, opera aan zee (2022) brengt Festival Classique in samenwerking met Nicole Beutler Projects, Kalpanarts en Stichting Molto wederom een meeslepende voorstelling naar het Scheveningse strand: Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck. Voor deze strandopera wordt een speciaal projectkoor samengesteld waarin iedereen mag meedoen. “Ik vind het belangrijk dat Festival Classique voor iedereen toegankelijke belevenissen biedt met live klassieke muziek. Zelf meedoen aan zo’n professionele productie is natuurlijk een ultieme manier van hiervan genieten”, aldus Marieke Hopman, artistiek leider van Festival Classique. “Iedereen die van zingen houdt, ook als je niet van bladmuziek kunt zingen, is welkom.” Geniet als koorlid van dé theatrale publiekstrekker van Festival Classique en geef je op. De uitvoeringen vinden plaats op vrijdag 16 juni.

Opera in een nieuw jasje
Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck vertelt het verhaal van Orpheus uit de Griekse mythologie. Met de opera ‘Orphée et Eurydice’ brak Gluck met de heersende operaconventies en luidde een nieuwe fase in van de operageschiedenis. Een fase met onder meer minder complexiteit. Glucks ‘Orphée et Eurydice’ wordt gezien als een van de invloedrijkste opera’s ooit. Voor Festival Classique laat regisseur Nicole Beutler haar licht schijnen over de Franse editie van de opera uit 1774. Arrangeur Marijn Prooijen maakt een sprankelend nieuw arrangement van de opera die we comprimeren naar een 70 minuten speciale stranduitvoering. Rick Schoonbeek (van voorheen Kwekers in de Kunst) dirigeert het geheel.

200 zangers gezocht
Festival Classique en Stichting Molto zijn op zoek naar zangers voor het projectkoor. Iedereen die van zingen houdt, kan zich inschrijven. De repetities vinden plaats op voornamelijk de maandagavond op een nader te bepalen locatie in Den Haag. Op 27 maart 2023 starten de repetities met een kick-off. Onder de bezielende leiding van Rick Schoonbeek, pianiste Andrea Vasi en choreografe Kalpana Raghuraman van Kalpanarts, wordt niet alleen gewerkt aan muzikale aspecten maar ook aan beweging.

Aanmelden
Deelname aan dit project kost €110,-*. In dit bedrag zijn bladmuziek, ingezongen mp3 oefenpartijen en koffie en thee bij de repetities en uitvoeringen inbegrepen. Je deelname is pas definitief als de betaling is voldaan. Aanmelden kan tot uiterlijk 27 maart 2023. 

  • Incl. BTW en excl. € 0,59 transactiekosten. Indien je na de tweede repetitie afziet van deelname, restitueren we 80% (van € 110). Met de Ooievaarspas krijg je 50% korting. 

Repetities
Maandag 27 maart
Maandag 3 april
Maandag 17 april
Maandag 24 april
Maandag 1 mei
Maandag 8 mei
Maandag 15 mei
Maandag 22 mei
Zaterdag 27 mei – overdag
Dinsdag 30 mei
Zaterdag 3 juni – overdag
Woensdag 7 juni
Zaterdag 10 juni – overdag
Donderdag 15 juni – ’s avonds

Repetitielocatie maandagavond: Laaktheater

Het repetitieschema is onder voorbehoud. De repetities vinden ’s avonds plaats, tenzij anders aangegeven.

Uitvoeringen
Vrijdag 16 juni 19:00 uur
Vrijdag 16 juni 21:30 uur

Strandopera Orphée et Eurydice van Gluck is een initiatief van Festival Classique in samenwerking met Nicole Beutler Projects, Kalpanarts en Stichting Molto. Vragen kunt u stellen via KoorFestivalClassique@outlook.com.

La Traviata
Strandopera La Traviata, 2022