Nieuws

Ticketverkoop Festival Classique 2024 gestart

Van donderdag 13 tot en met zaterdag 15 juni 2024 wordt het strand van Scheveningen weer omgetoverd tot een bruisend festivalterrein. In een decor van zand, zee en de ondergaande zon presenteert Festival Classique drie prachtige avondprogramma’s met topmusici zoals het Matangi Quartet & Carel Kraayenhof, harpist Remy van Kesteren, pianist en componist DeLange, pianist Jeroen van Veen en HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag). Het festival sluit af met de verrassende combinatie van de Haagse reggaeband Splendid met multi-toetsenist Sven Figee. 

Festival Classique 2024 is een compacte, maar spetterende editie van het klassieke muziek festival dat al sinds 2006 jaarlijks plaatsvindt en sindsdien tienduizenden enthousiaste bezoekers trok. Festival Classique kiest dit jaar voor een intieme setting op het strand. Bezoekers nemen plaats op houten bankjes of nemen een handdoek mee en zoeken een plekje in het zand rondom het podium. De bijzondere opzet in de openlucht aan zee zorgt voor een unieke ervaring en draagt bij aan een diepere verbinding met de muziek en de natuur.  

Naast bovenstaande sfeervolle concerten vanuit het festivalterrein aan het strand biedt Festival Classique nog veel meer. Zo kun je genieten van muziek en straattheater rondom het festivalterrein en op de boulevard van Scheveningen. In samenwerking met diverse andere festivals en museum Beelden aan Zee presenteert Festival Classique voor blinden en slechtzienden de voorstelling TRUST, gecomponeerd door Matijs de Roo en uitgevoerd door diverse zangers en Strijkkwartet Karski. En in het gratis toegankelijke, multiculturele Muziekcafé treden ’s avonds (inter)nationale artiesten op zoals het populaire Thomas Baggerman Trio, zangeres LUYI, pop ’n folkband Brewed, Sarah Blake uit Zuid-Afrika en strijkersband Woodcraft.