Programma

Extra programma

Festival Classique is niet alleen te vinden op het bruisende festivalterrein op het strand van Scheveningen. Ook aan land is er van alles te beleven. Festival Classique presenteert een gevarieerd en gratis programma op de Boulevard, rondom de Jachthaven en op het Gevers Deynootplein. Luchtacrobatiek, een silent disco, een zingende ijscovrouw en een haven concert; er is voor ieder wat wils. Dus kom gezellig langs!

Zingende ijscovrouw

Gratis | Locatie: Boulevard | Tijd: 14.00 – 16.00

Onze zingende ijscodame loopt met haar ijscokar over de boulevard. Ze brengt beroemde opera aria’s ten gehore en zingt kinderen toe die ijsjes komen halen.  

Aerial Hoop | Belle Hannah

Gratis | Locatie: Bouwplaats bij de brug voor het Kurhaus | Tijd: 19.00, 19:40 & 20:50

Belle Hannah

Rollen, draaien en zwaaien op de muziek van J.S. Bach. Luchtacrobaat Belle laat een prachtige Aerial Hoop act zien bij de bouwplaats voor het Kurhaus.
Op het repertoire van Bach beweegt ze moeiteloos op haar geheel eigen manier, lenig en krachtig, in en door haar hoepel. Belle studeerde in 2019 af in de discipline aerial hoop aan The Academy for Circus and Performance Art in Tilburg. De hoepel blijft haar favoriete discipline binnen de acrobatiek, vanwege de eindeloze mogelijkheden die deze biedt om erin te draaien, rollen en zwaaien; je ontdekt altijd weer iets!
Elk optreden duurt 5 minuten.

Silent Disco | Landschap

Gratis | Strand voor het Kurhaus bij strandtent Oceans | Tijd: 19:00 – 19:30 & 19:45 – 20:15 & 20:30 – 21:00

LANDSCHAP

Geïnspireerd en gedwongen door de schoonheid en vernietiging van de aarde en al haar mooie plekken maakt Bart Kuntz onder de naam LANDSCHAP dansbare elektronica met een ambient basis. Alle tracks krijgen een naam van een mooie of urgente plek op de wereld om de luisteraar bewust te maken dat we dit niet mogen verliezen.  
Laat je met een koptelefoon op verrassen door de tunes van LANDSCHAP!
Reserveren
De silent disco is gratis, maar reserveer van tevoren jouw plek via dit formulier.

Haven concert: Liefdesliederen vanaf het water 

Gratis | Locatie: rondom de Jachthaven | Tijd: 18:00, 19:00 & 20:00  

Geniet vanaf de kade van de Tweede Haven van Scheveningen van dit speciale haven concert. Sopraan Jikke en bariton Jorne zijn geliefden op het podium én daarbuiten. Ze nemen u, onder de bezielende begeleiding van hun éénmansorkest Charlie Bo op de piano, mee op een betoverende reis door alle emoties die opera te bieden heeft; liefde, lust, afwijzing en natuurlijk de dood. Maar wees gerust, speciaal voor Festival Classique komt het in ieder geval op 15 juni altijd weer goed! 
Gedurende de avond is het concert drie keer te zien: om 18:00, 19:00 en 20.00 uur. Elk concert duurt 20 minuten. 

Jikke van der Velde – sopraan
Jorne van Bergeijk – bariton
Charlie Bo Meijering – piano 

STAAL | Gezelschap Fabuloka 

Gratis | Locatie: Gevers Deynootplein | Tijd: 19:00 – 19:25 & 20:15 – 20:40 

Jorga is acrobaat en houdt van schrijven. 
Ed is muzikant en maakt alles van metaal. 
Door hun krachten te bundelen ontstaat STAAL, een poëtische voorstelling waarin twee verschillende karakters een droom hebben. Het verhaal wordt verteld met woorden, partneracrobatiek, jongleren, mime, bizarre uitvindingen, luchtacrobatiek en live muziek. 
Alles speelt zich af in een 5 meter grote stalen constructie. 

MYRTHE VAN DE WEETERING, THIJS DE KLIJN EN ZACH LOBER

Gratis | Locatie: Terras Kurhaus | Tijd: 19:05 & 20:00

Myrthe, Thijs en Zach vormen een trio dat zich onderscheidt door een sound die zowel fris en modern is, maar tegelijkertijd ook aangenaam warm en toegankelijk. Thijs is een ‘echte avonturier’ op de gitaar, Myrthe heeft ‘een stem die zacht is als zijde’ en een unieke speelstijl, Zach begeleidt met een enorme creativiteit. Ze hebben een voorliefde voor effectpedalen, een achtergrond in compositie en luisteren naar alles dat goed is, zonder zich te bekommeren om de grenzen van genres. Dat hoor je ook terug in hun spel, net als hun jarenlange vriendschap en de vele gezamenlijke vlieguren.

Myrthe van de Weetering, Thijs de Klijn en Zach Lober spelen op donderdag 13 juni om 19:00 – 20:00 en 21:00 – 21:30 een volledig concert in het Muziekcafé op het festivalterrein. Toegang is gratis. Lees meer over deze concerten.

Antonio Onieva

Gratis | Locatie: Kitchen Rani en Pizza Hut | Tijd: 19:00 – 20:00

Antonio Onieva, oorspronkelijk uit Spanje, is een veelzijdige muzikant die momenteel zijn studie jazzfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag afrondt. Met een sterke basis in klassieke muziek en een diepe passie voor flamenco, combineert Antonio deze genres naadloos om zijn eigen geluid te creëren.
Zijn erfgoed en liefde voor flamenco en jazz verrijkten zijn muzikale palet verder, waardoor hij zijn uitvoeringen kan doordrenken met ritmische passie en emotionele diepgang.

Naar overzicht programma