Programma

Nederlandse harpist Remy van Kesteren, bekend om zijn unieke composities, combineert neoklassieke minimal, elektronische, jazz- en wereldmuziek, waarbij genre-grenzen vervagen. Tijdens Festival Classique speelt hij zijn album Muses uit 2023. Muses is vernoemd naar de negen geïnspireerde Muzen uit de oude Griekse mythologie. Muses verkent Remy’s muzikale inspiraties door middel van negen componisten die een grote invloed hebben gehad op zijn muzikale reis. 

Remy van Kesteren: “Voor Muses heb ik ervoor gekozen om een aantal van nummers te herwerken van enkele van mijn favoriete bands en artiesten zoals Aphex Twin, Radiohead, Kendrick Lamar, Bon Iver en Sibelius. Het combineren van mijn harp en zijn rijke erfenis met muzikale werelden waar het instrument totaal onbekend is, werpt een nieuw licht op deze muzikale juweeltjes. Dit verrijkt het palet van de harp, een instrument dat ooit beperkt was tot alleen klassieke muziek maar nu genrevrij is en klinkt zoals je het nog nooit eerder hebt gehoord.”

Uitvoerenden

Remy van Kesteren – harp  

Over Remy van Kesteren

Na studies bij harpiste Isabelle Moretti aan het Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris, richt Remy zich op zijn eigen composities. Zijn werk omvat onder meer ‘An alternative soundtrack to the motion picture…’ voor ‘The Red Turtle’ van filmmaker Michael Dudok de Wit, wiens enthousiasme leidde tot het ontwerpen van het album artwork. Met zijn Analogue Robot Orchestra en optredens op festivals zoals Mystery Land toont Remy zijn veelzijdigheid. Recente hoogtepunten zijn samenwerkingen met No Art tijdens Amsterdam Dance Event en optredens als voorprogramma van DI-RECT & Residentie Orkest. 

Zitplaats of ligplek?

Op het strand plaatst Festival Classique tribunes met houten banken. We hebben deze editie ook een beperkt aantal ligplekken vooraan bij het podium, in het zand. Een kaart voor een ligplek is inclusief een uniek Festival Classique-strandlaken én een lekker drankje. Met je voeten in het zand en een glaasje in je hand, beleef je de muziek nog intenser. Let op: er is slechts een beperkt aantal ligplaatsen beschikbaar.

Tickets

Naar overzicht programma