Over ons

Festival Classique zet zich vanaf 2006 in om te laten zien dat klassieke muziek een verrijking is voor iedereen. Met Festival Classique denken we buiten de gebaande paden en verwachtingspatronen van klassieke muziek, zonder aan de kwaliteit van de muziek af te doen. Daarom zijn onze concertprogramma’s en -locaties vaak anders dan anders en met oog voor detail. We bieden niet alleen een concert, maar een totaalbeleving. We verrassen onze bezoekers met combinaties tussen verschillende kunstvormen als dans, theater, film en klassieke muziek.

Met onze programmering bereiken we alle leeftijdscategorieën, van jong tot oud. De programmering bestaat uit een brede waaier aan gratis te bezoeken en betaalde voorstellingen, concerten en activiteiten. In de buitenlucht, midden op het strand, verrassen we het publiek en dagen we hen uit de muziek op een andere manier te beleven. Het festival biedt een podium aan professionele musici, muziekstudenten en aan amateurs uit de regio Den Haag. Deze verbinding inspireert!

Jaarlijks nodigt Festival Classique Haagse scholieren uit het basis- en middelbaar onderwijs uit om het festival te beleven in op maat gemaakte voorstellingen. Daarnaast werkt Festival Classique nauw samen met diverse zorg- en welzijnsinstellingen om ook doelgroepen die anders niet of nauwelijks in aanraking zouden komen met live uitgevoerde klassieke muziek bij het festival te betrekken.

Festival Classique trek jaarlijks duizenden bezoekers. Naast betaalde concerten biedt het festival nog veel meer. Zo zijn bezoekers en voorbijgangers welkom in het gratis toegankelijke, multiculturele Muziekcafé, waar het festival een podium biedt aan jong talent. Rondom het festivalterrein, op de boulevard en het Kurhausplein, verzorgt Festival Classique gratis optredens en culturele activiteiten.

Team Festival Classique

Artistieke leiding – Marieke Hopman
Zakelijke leiding – Annemarie Goedvolk
Marketing & communicatie – Inge van Rooij
Vormgeving – Wouter Vellekoop
Productie – Glenn Neyndorff
Vrijwilligersbegeleiding – Marieke Schiphorst
Stagiaire – Eline Duynisveld

De productie van Festival Classique is in handen van LUSTR B.V.

Bestuur Stichting Festival Classique
Daniëlle Koster voorzitter
Preshaan Gangapersadsing penningmeester
Femke van Herk secretaris
Carla Hoogweg algemeen lid
Judith Oudshoorn algemeen lid

Jaarverslag
Festival Classique is een initiatief van Stichting Festival Classique.
Bekijk het Festival Classique Jaarverslag 2023. (PDF opent in nieuw venster)

Beloningsbeleid
Medewerkers worden betaald volgens de CAO Nederlandse podia. Samenwerkingspartners betalen we volgens de voor hen geldende CAO, indien aan de orde. Voor componisten hanteren we de norm van Nieuw Geneco. Voor professionele musici volgen we de Sena-norm voor vergoedingen van uitvoeringen. Kunstvakstudenten ontvangen 50% van de fee die voor professionals geldt. Stagiairs krijgen een marktconforme stagevergoeding.

KvK-nummer
34344704