Programma-archief

Aadje Piraatje

Aadje Piraatje viert feest in concert!

Vier samen met Aadje Piraatje zijn verjaardag, help Aadje van zijn wiebeltand af en laat je meesleuren door een storm… Met Aadje Piraatje is het nooit saai!

Deze voorstelling is gebaseerd op het boek van Marjet Huiberts en Sieb Posthuma: Aadje Piraatje viert feest. Ton vertelt, zingt en speelt de verzen van Marjet en gebruikt de tekeningen van Sieb Posthuma. Er wordt muziek in de voorstelling verwerkt door leden van het Nederlands Philharmonisch Orkest.
Samen met Aadje, en de kinderen in het publiek, gaat Ton bij alle andere piraten aan boord. Je leert alle piraten kennen maar ook de viool, de basklarinet en het slagwerk dat met Aadje en zijn vader meevaren. We doen een zeebeenoefening op muziek van Richard Wagner. Het eerste verhaal dat Ton vertelt gaat over Aadje zijn verjaardag en deze vieren we samen zingend. Daarna zal Ton een tand laten trekken door het publiek, Aadje heeft namelijk last van een wiebeltand. In het verhaal bootsen de kinderen met behulp van een nepzee een storm na.

Alle grote componisten komen voorbij en de kinderen maken spelenderwijs kennis met klassieke muziek uitgevoerd door topmuzikanten.

Met jouw billen en voeten in het zand geniet je met de hele familie van deze voorstelling. Neem daarom jouw eigen kleedje/handdoek mee om samen gezellig op te zitten tijdens de voorstelling.

Over Ton Meijer

Theaterduizendpoot Ton Meijer gaf jarenlang dramalessen, speelde in diverse films, tv-series en toneelstukken. Hij is een liefhebber van kunst, architectuur en (klassieke) muziek en weet dit op een weergaloze manier over te brengen op het publiek (jong en oud). Daarbij heeft hij een eigen vrije speelstijl ontwikkeld, waarbij de kinderen een levend onderdeel van de voorstelling zijn. Niets hoeft, veel mag.

Tickets

Het ticket is inclusief een drankje voor of na de voorstelling.
Wil je naar meerdere voorstellingen? Rond eerst jouw betaling af in onderstaande ticketshop, ga daarna terug naar het programma en betaal de andere voorstelling(en) van jouw keuze.

’s Ochtends Aadje Piraatje (4+) en ’s middags Museum Beelden aan Zee? Gebruik de combideal!