Programma-archief

Breakdance by Aight

De Heavy Hitters is een danscrew bestaande uit vrienden met verschillende achtergronden, maar met één gedeelde passie. Breakdancen is wat hen samen heeft gebracht en door de jaren heen hebben zij vele uren training erop zitten in het Haags Hiphop Centrum (project van hiphoporganisatie Stichting Aight) om te werken aan hun skills. Zij reizen gezamenlijk stad en land af om zo veel mogelijk mee te doen met breakdance battles en zijn de afgelopen periode tevens bezig met hun theatrale ontwikkeling i.s.m. Korzo Den Haag.
Op verzoek van Festival Classique remixen de Heavy Hitters een klassieke compositie in samenwerking met Haagse Hiphopgrootheid Mista Sweet. Daar maken de dansers vervolgens o.l.v. danser/choreograaf Tim Kromhout een choreografie op die op 11 en 12 juni aan het publiek van Festival Classique wordt getoond.

De Heavy Hitters hebben als ode aan de zomer een artistiek onderzoek gedaan naar de elementen van fotosynthese, water, luchten licht, die samen leven creëren. De fysieke interpretatie van fotosynthese wordt gedanst op een gedeconstrueerde versie van Antonio Vivaldi – L’estate (zomer).

Met dynamische verschillen in footwork, powermoves en freezes worden de verschillende elementen gedefinieerd. In hun danstaal vinden de hiphoppers het flowen van water, de onvoorspelbaarheid van de lucht en de helderheid van licht!

Choreograaf Tim Kromhout
Dansers Tim Kromhout, Bonne von Bruckenfock, India Sardjoe
Muziek edit Peter Oostinga