Programma

Brewed heeft een voorliefde voor nieuwe, ogenschijnlijk onmogelijke muzikale combinaties. De band presenteert eigen composities waarin renaissancemuziek en rock samenkomen, en laat muziek van Ravel versmelten met de blues. Met een kleurrijk palet van strijkers, gitaar en zang weeft Brewed een levendig brouwsel van klassiek, jazz, pop en alles daartussenin. 

Uitvoerenden

  • Benjamin de Boer – contrabas/zang  
  • Cem Karayalçin – gitaar  
  • Job Huiskamp – cello  
  • Valentine Blangé – viool  

Over Brewed

De bandleden van Brewed vonden elkaar op het Conservatorium van Amsterdam. Alle leden schrijven muziek voor de band. Aangezien Brewed uit vier behoorlijk verschillende individuen bestaat met ieder een unieke stijl, levert dat bonte programma’s op. Zo schrijft Benjamin, de bassist en zanger van de band, het allerliefst popliedjes waarin hij gevoelige en persoonlijke thema’s verwerkt. De composities van Cem, jazzgitarist in hart en nieren, zijn stijlvol en intelligent. Cellist Job is gefascineerd door harmonie en zoekt in zijn werk graag de grenzen hiervan op. Violist Valentine voegt een liefde voor melodie toe aan de mix, wat resulteert in elegante, vrolijke en speelse stukken. 

Violist Valentine timmert ook solo stevig aan de weg; zo won ze in 2022 de Jonge Makers Prijs op het Nederlands Vioolconcours. Valentine is geselecteerd voor het Festival Classique coachingstraject. Hiermee ondersteunt het festival jonge talentvolle musici in het onderzoeken en perfectioneren van hun professionele ontwikkeling tot makers. In het coachingstraject bij Festival Classique wil Valentine de focus leggen op nieuwe muziek, improvisatie en theatrale elementen.

Muziekcafé

In het multiculturele Muziekcafé treden ’s avonds (inter)nationale artiesten op. Het muziekcafé is gratis toegankelijk.

Naar overzicht programma