Programma

‘DeLange In Concert’ is een muzikaal programma rond de unieke samenklank van piano en hoornkwartet.

Frank de Lange (1972) is een Nederlandse neo-klassieke componist en pianist. Omdat Frank muziek in kleuren en vormen ervaart, is componeren voor hem als het maken van schilderijen. DeLange studeerde piano aan het Utrechts conservatorium en begon zijn carrière als begeleider van en componist voor andere artiesten. De behoefte om zijn emoties uit een vol en intens leven te vangen, zorgde ervoor dat hij begon met het componeren van zijn eigen repertoire. Op 46-jarige leeftijd debuteerde hij met zijn album “Images” (2020), gekenmerkt door een neo-romantische stijl met een focus op emotie en melodie. Zijn opvolgende albums en EP kregen lovende kritieken en bereikten een wereldwijd publiek met meer dan 30 miljoen streams.

DeLange is regelmatig op NPO 4 en Vroege Vogels (NPO1) te horen. Zijn compositie ’Tristesse’, die ook gespeeld wordt tijdens het concert, was in 2023 de derde hoogste nieuwe binnenkomer in de Klassieke Top 400 (NPO Klassiek). Het is dan ook niet vreemd dat DeLange in Concert recent tekende voor een uitverkochte Kleine Zaal van Het Concertgebouw.

Uitvoerenden

  • Frank de Lange – piano
  • Robert-Jan Looysen – hoorn 1 (sectieleider)  
  • Felix Peijnenborgh – hoorn 2  
  • Sander van Dijk – hoorn 3  
  • Martijn Appelo – hoorn 4  

Zitplaats of ligplek?

Op het strand plaatst Festival Classique tribunes met houten banken. We hebben deze editie ook een beperkt aantal ligplekken vooraan bij het podium, in het zand. Een kaart voor een ligplek is inclusief een uniek Festival Classique-strandlaken én een lekker drankje. Met je voeten in het zand en een glaasje in je hand, beleef je de muziek nog intenser.

Tickets

Naar overzicht programma