Programma

Festival Classique is niet alleen te vinden op het bruisende festivalterrein op het strand van Scheveningen. Ook aan land is er van alles te beleven. Festival Classique presenteert een gevarieerd en gratis programma op de Boulevard en op het Gevers Deynootplein. Luchtacrobatiek, een silent disco en een zingende conductrice; er is voor ieder wat wils. Dus kom gezellig langs!

Zingende trein- en ijscovrouw

Gratis
Locatie: Palace Promenade | Tijd: 15:00 – 17:00 (ijscokar)
Locatie: Boulevard | Tijd: 19:00 – 21:00 (trein)

Ijscovrouw

15:00 – 17:00
Onze zingende ijscodame loopt met haar ijscokar door de Palace Promenade. Ze brengt beroemde opera aria’s ten gehore en zingt kinderen toe die ijsjes komen halen.  
19:00 – 21:00 
Stap in de trein bij de zingende conductrice! Tijdens het treinritje kan je genieten van live gezongen beroemde opera aria’s. Het Scheveningse treintje rijdt tussen 19:00 en 21:00 uur op en neer op de boulevard in Scheveningen. Langs het bouwterrein tot aan het Festival Classique festivalterrein en weer terug. Bij het bouwterrein kan je uitstappen om een spectaculaire aerial hoop act te bekijken en mee te doen met een silent disco.

Aerial Hoop | Belle Hannah

Gratis | Locatie: Bouwplaats bij de brug voor het Kurhaus | Tijd: 19.00, 19:40 & 20:50

Belle Hannah

Rollen, draaien en zwaaien op de muziek van J.S. Bach. Luchtacrobaat Belle laat een prachtige Aerial Hoop act zien bij de bouwplaats voor het Kurhaus (met het treintje kan je je vanaf het festivalterrein hiernaartoe laten rijden).
Op het repertoire van Bach beweegt ze moeiteloos op haar geheel eigen manier, lenig en krachtig, in en door haar hoepel. Belle studeerde in 2019 af in de discipline aerial hoop aan The Academy for Circus and Performance Art in Tilburg. De hoepel blijft haar favoriete discipline binnen de acrobatiek, vanwege de eindeloze mogelijkheden die deze biedt om erin te draaien, rollen en zwaaien; je ontdekt altijd weer iets nieuws!
Elk optreden duurt 5 minuten.

Silent Disco | Landschap

Gratis | Strand voor het Kurhaus bij strandtent Oceans | Tijd: 19:00 – 19:30 & 19:45 – 20:15 & 20:30 – 21:00

LANDSCHAP

Geïnspireerd en gedwongen door de schoonheid en vernietiging van de aarde en al haar mooie plekken maakt Bart Kuntz onder de naam LANDSCHAP dansbare elektronica met een ambient basis. Alle tracks krijgen een naam van een mooie of urgente plek op de wereld om de luisteraar bewust te maken dat we dit niet mogen verliezen.  
Laat je met een koptelefoon op verrassen door de tunes van LANDSCHAP!
Reserveren
De silent disco is gratis, maar reserveer van tevoren jouw plek via dit formulier.

BOAT | Compagnie DaaD

Gratis | Locatie: Gevers Deynootplein | Tijd: 19:00 – 19:30 & 20:15 – 20:45 

Een rijdend theaterspektakel op de grens van verbeelding en realiteit. 
Centraal in BOAT staat de vaartocht van twee vissers. In hun tocht krijgen de viswijven te maken met allerlei problemen die je op zee kan verwachten. Om te voorkomen dat de twee tussen wal en schip belanden moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en álle zeilen bijzetten. 
Een verhaal waarin herkenbare beelden worden omgekeerd en met een flinke dosis humor worden opgeschud.

Thomas Baggerman Trio

Gratis | Locatie: Holland Casino | Tijd: 19:15, 20:00 & 20:30

Thomas Baggerman Trio speelt gypsy jazz met invloeden uit bebop, latin, bossa nova, tango, klassieke muziek en eigen werk. Dit alles met een eigentijdse, moderne touch en altijd intens en recht uit het hart gespeeld. 
Thomas Baggerman (1988) wordt internationaal erkend als een van de beste gypsy jazz gitaristen van zijn generatie. Sinds het begin van zijn muzikale carrière rond 2011 heeft hij diverse albums opgenomen en toerde hij door Europa met verschillende groepen, waaronder zijn eigen trio en het kwartet ‘Eva sur Seine’.

Het Thomas Baggerman Trio speelt op vrijdag 14 juni 22:30 – 23:30 ook een volledig concert in het Muziekcafé op het festivalterrein. Toegang is gratis. Lees meer over dit concert.

Antonio Onieva

Gratis | Locatie: Kitchen Rani en Pizza Hut | Tijd: 19:00 – 20:00

Antonio Onieva, oorspronkelijk uit Spanje, is een veelzijdige muzikant die momenteel zijn studie jazzfluit aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag afrondt. Met een sterke basis in klassieke muziek en een diepe passie voor flamenco, combineert Antonio deze genres naadloos om zijn eigen geluid te creëren.
Zijn erfgoed en liefde voor flamenco en jazz verrijkten zijn muzikale palet verder, waardoor hij zijn uitvoeringen kan doordrenken met ritmische passie en emotionele diepgang.

Naar overzicht programma