Programma

Extra programma

Festival Classique is niet alleen te vinden op het bruisende festivalterrein op het strand van Scheveningen. Ook aan land is er van alles te beleven. Festival Classique presenteert een gevarieerd en gratis programma op de Boulevard en het Gevers Deynootplein. Luchtacrobatiek, een silent disco en een zingende conductrice; er is voor ieder wat wils. Dus kom gezellig langs!

Zingende conductrice

Gratis | Locatie: Boulevard | Tijd: 19:00 – 21:00

Stap in de trein bij de zingende conductrice! Tijdens het treinritje kan je genieten van live gezongen beroemde opera aria’s. Het Scheveningse treintje rijdt tussen 19:00 en 21:00 uur op en neer op de boulevard in Scheveningen. Langs het bouwterrein tot aan het Festival Classique festivalterrein en weer terug. Bij het bouwterrein kan je uitstappen om een spectaculaire aerial hoop act te bekijken en mee te doen met een silent disco.

Aerial Hoop | Belle Hannah

Gratis | Locatie: Bouwplaats bij de brug voor het Kurhaus | Tijd: 19.00, 19:40 & 20:50

Belle Hannah

Rollen, draaien en zwaaien op de muziek van J.S. Bach. Luchtacrobaat Belle laat een prachtige Aerial Hoop act zien bij de bouwplaats voor het Kurhaus (met het treintje kan je je vanaf het festivalterrein hiernaartoe laten rijden).
Op het repertoire van Bach beweegt ze moeiteloos op haar geheel eigen manier, lenig en krachtig, in en door haar hoepel. Belle studeerde in 2019 af in de discipline aerial hoop aan The Academy for Circus and Performance Art in Tilburg. De hoepel blijft haar favoriete discipline binnen de acrobatiek, vanwege de eindeloze mogelijkheden die deze biedt om erin te draaien, rollen en zwaaien; je ontdekt altijd weer iets nieuws!
Elk optreden duurt 5 minuten.

Silent Disco | Landschap

Gratis | Strand voor het Kurhaus bij strandtent Oceans | Tijd: 19:00 – 19:30 & 19:45 – 20:15 & 20:30 – 21:00

LANDSCHAP

Geïnspireerd en gedwongen door de schoonheid en vernietiging van de aarde en al haar mooie plekken maakt Bart Kuntz onder de naam LANDSCHAP dansbare elektronica met een ambient basis. Alle tracks krijgen een naam van een mooie of urgente plek op de wereld om de luisteraar bewust te maken dat we dit niet mogen verliezen.  
Laat je met een koptelefoon op verrassen door de tunes van LANDSCHAP!
Reserveren
De silent disco is gratis, maar reserveer van tevoren jouw plek via dit formulier.

BOAT | Compagnie DaaD

Gratis | Locatie: Gevers Deynootplein | Tijd: 19:00 – 19:30 & 20:15 – 20:45 

Een rijdend theaterspektakel op de grens van verbeelding en realiteit. 
Centraal in BOAT staat de vaartocht van twee vissers. In hun tocht krijgen de viswijven te maken met allerlei problemen die je op zee kan verwachten. Om te voorkomen dat de twee tussen wal en schip belanden moeten ze roeien met de riemen die ze hebben en álle zeilen bijzetten. 
Een verhaal waarin herkenbare beelden worden omgekeerd en met een flinke dosis humor worden opgeschud. 

Woodcraft

Gratis | Drie locaties rondom middenboulevard | Tijd: 19:00 – 21:00

Woodcraft speelt Woodcraft, unieke muziek op het grensvlak van klassiek en jazz, vol spannende improvisaties en verrassende close-harmony zang. Een aanstekelijke belevenis door eigen composities en virtuositeit.
Vanuit hun roots in de klassieke muziek is Woodcraft de afgelopen jaren een eigenzinnig pad opgeslagen en het experiment aangegaan met nieuwe mogelijkheden voor hun traditionele instrumenten. Dankzij hun ongebruikelijke bezetting van 3 cello’s en 2 violen is het vijftal aangewezen op hun eigen creativiteit en vindingrijkheid. 

Tijden en locaties
19:00 – 19:20 Ahlam Scheveningen
19:45 – 20:05 Foodhall Scheveningen
20:30 – 20:50 McDonald’s Scheveningen

Woodcraft speelt op donderdag 13 juni 22:30 – 23:30 ook een volledig concert in het Muziekcafé op het festivalterrein. Toegang is gratis. Lees meer over dit concert.

Naar overzicht programma