Programma

Woodcraft speelt Woodcraft, unieke muziek op het grensvlak van klassiek en jazz, vol spannende improvisaties en verrassende close-harmony zang. Een aanstekelijke belevenis door eigen composities en virtuositeit.  

Uitvoerenden

  • Wouter Torringa – viool  
  • Joshua Herwig – cello  
  • Ischa Kooistra – cello  
  • Noah Hassler-Forest – viool  
  • Reinout de Vey-Mestdagh – cello 

Over Woodcraft

De leden van Woodcraft ontmoetten elkaar in 2010 tijdens De Muziekdagen in Orvelte. Het is de start van een hechte vriendschap én van hun eerste band: Lang Leve de Lol. Ook nu, onder de naam Woodcraft, is het plezier er zichtbaar nog niet vanaf. Vanuit hun roots in de klassieke muziek is Woodcraft de afgelopen jaren een eigenzinnig pad opgeslagen en het experiment aangegaan met nieuwe mogelijkheden voor hun traditionele instrumenten. Dankzij hun ongebruikelijke bezetting van 3 cello’s en 2 violen is het vijftal aangewezen op hun eigen creativiteit en vindingrijkheid. Het debuutalbum van Woodcraft uit 2023 kenmerkt zich door unieke composities. Woodcraft won in 2022 de jury- en publieksprijs van de Dutch Jazz Competition en trad op bij evenementen als North Sea Jazz en het Grachtenfestival. Voor 2024 staan twee EP’s en een nieuw album gepland, evenals een eigen show in het Bimhuis tijdens de Cello Biennale. 

Muziekcafé

In het multiculturele Muziekcafé treden ’s avonds (inter)nationale artiesten op. Het muziekcafé is gratis toegankelijk.

Locatie Muziekcafé

Het muziekcafé is onderdeel van ons festivalterrein en is gratis toegankelijk. Het festivalterrein bevindt op het strand van Scheveningen ter hoogte van Strandweg 9, Den Haag (tussen strandtent Xiringuito en beachclub Copacabana). Een routebeschrijving vind je hier:
https://www.festivalclassique.nl/bezoek/route/

Meer optredens

Op de vroege donderdagavond is Woodcraft onderdeel van het extra programma van Festival Classique. Verschillende acts en concerten zijn gratis te zien rondom het festivalterrein. Tussen 19:00 en 21:00 uur geeft Woodcraft een kort concert op drie verschillende locaties rondom de middenboulevard.

Naar overzicht programma