Programma

HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) speelt Glass Interludes: minimal music composities van Glass en Fiumara.

De ontwikkeling van slagwerk en minimal music gaan hand in hand. Philip Glass behoort tot een van de pioniers op het gebied van de minimal music. Zijn vroege radicale werken zijn de inspiratiebron voor Glass Interludes. De Nederlandse componist Anthony Fiumara is een groot bewonderaar van Philip Glass en heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een componist die tussen verschillende muziekstijlen en tijdsgeesten kan manoeuvreren. Speciaal voor dit project schrijft hij commentaren op enkele revolutionaire Glass werken die destijds een schok teweeg brachten. Daarnaast bewerkte Fiumara deze pareltjes uit de minimal music voor een verrassend ongewoon instrumentarium.   

Uitvoerenden

  • Pepe Garcia – percussie  
  • Ryoko Imai – percussie  
  • Joey Marijs – percussie  
  • Niels Meliefste – percussie  
  • Enric Monfort – percussie  
  • Frank Wienk – percussie 

Over HIIIT

Innovatieve klankvirtuozen, podiumkunstenaars en multi-inzetbare co-creators. Het geluid van HIIIT (voorheen Slagwerk Den Haag) omarmt diversiteit; van traditionele percussie tot onconventionele klankbronnen als porselein en zonnepanelen. HIIIT brengt vernieuwing en experiment in een interdisciplinair kunstenveld en verkent samen met kunstenaars nieuwe horizonten.   

Zitplaats of ligplek?

Op het strand plaatst Festival Classique tribunes met houten banken. We hebben deze editie ook een beperkt aantal ligplekken vooraan bij het podium, in het zand. Een kaart voor een ligplek is inclusief een uniek Festival Classique-strandlaken én een lekker drankje. Met je voeten in het zand en een glaasje in je hand, beleef je de muziek nog intenser. Let op: er is slechts een beperkt aantal ligplaatsen beschikbaar.

Tickets

Naar overzicht programma