Programma

Festival Classique sluit editie 2024 af met een spetterend optreden van reggae en jazz met een vleugje klassiek, waarbij de voetjes van de vloer gaan! 

Al meer dan 20 jaar staat reggaeband Splendid garant voor optredens waar de vonken vanaf vliegen. Het slotoptreden bij Festival Classique is een thuiswedstrijd voor de Scheveningse formatie. Frontman Pat Smith zweept het publiek op tot het dak eraf vliegt. Met Sicco van Grieken (gitaar), Bart Kerckhoff (bas) en Sven van Wijk (drums) als ijzersterkte ritmesectie ligt er een basis van gewapend beton. Als de twee blazers Jort en Bart Goderie de melodie tot leven brengen is er geen ontkomen aan… Bij Festival Classique doen we daar nog een schepje bovenop door multi-toetsenist Sven Figee aan het gezelschap toe te voegen. Strik je veters, tape je slippers aan je voeten of ga voor blote voeten in het zand: wie niet danst is af! 

Over Sven Figee

Sven Figee is de Lucky Luke van de Hammond: hij speelt sneller dan zijn schaduw en het valt altijd op. Deze man kent geen grenzen op zijn instrument. Van Bach tot blues en van Vivaldi tot Metallica. Zijn fysieke manier van muziek maken is een lust voor oog en oor: dampend, rinkelend, piepend, krakend en bedwelmend, maar ook poëtisch en intens intiem. In 2006 richtte hij de band ‘Sven Hammond’ op die sindsdien 9 albums heeft uitgebracht.  

Over Splendid

Al sinds 2001 is Splendid actief in de (inter)nationale pop-scene met optredens op o.a. Lowlands, Zwarte Cross, Concert@Sea, Sziget, Paaspop, Koningsdag, Trafalgar Square, Reeperbahn Hamburg, Vrijheids-Festival Rotterdam/Den Haag/Nijmegen, Fusion Festival Berlijn, Parkpop en Live On The Beach. Aan deze indrukwekkende lijst kan nu ook Festival Classique toegevoegd worden. Dit unieke concert wil je niet missen! 

Zitplaats of staplaats?

Op het strand plaatst Festival Classique tribunes met houten banken. Wil je liever staan? Dat kan ook, vooraan bij het podium, in het zand. Festival Classique biedt sta- en zitplaatsen aan, kies bij aankoop voor het juiste ticket.

Tickets

Naar overzicht programma