Programma-archief

Sea Surround Sound Film

Slagwerk Den Haag, Aart Strootman en de Plastic Soup Surfer Merijn Tinga

Via een compositie van Aart Strootman uitgevoerd door Slagwerk Den Haag laat de Sea Surround Sound Film je op een zintuiglijke manier de missie van de Plastic Soup Surfer, Merijn Tinga, ervaren. De acties van Merijn Tinga zijn te zien op beeld en worden versterkt door de live klanken van Slagwerk Den Haag.

De compositie, genaamd Bauxite, is geïnspireerd op de acties en ambities van de Plastic Soup Surfer. Het is een klinkende reflectie op wat de Plastic Soup Surfer probeert aan te vechten: eindeloze plasticvervuiling in de aanhoudende wegwerpcultuur. 

Het werk gaat in première in een intieme en akoestische tent op het strand, aan het water. Die locatie is zorgvuldig verwerkt in de muziek. Enerzijds wordt de wind verklankt vanuit de onvoorspelbaarheid van windorgels, anderzijds is de onvoorspelbare golfslag en het ontembare water de drijvende kracht achter de ritmische stuwing. 

Deze voorstelling start met een korte inleiding van 15 minuten (16.30 – 16.45 uur). En daarna volgt de voorstelling van een uur (16.45 – 17.45 uur).

‘’Veel van de instrumenten bouw ik voor de gelegenheid zelf: kroonkurken en ander metaalafval, gecombineerd met onder andere microtonale vibrafoons en buisklokken bieden vanuit alle windstreken, rondom het publiek, een ongehoorde geluidsdeining.’’ – Aart Strootman

Tickets

Het ticket is inclusief een drankje voor of na de voorstelling.
Wil je naar meerdere voorstellingen? Rond eerst jouw betaling af in onderstaande ticketshop, ga daarna terug naar het programma en betaal de andere voorstelling(en) van jouw keuze.
Kinderen t/m 12 jaar, CJP of Ooievaarspas? Koop jouw kortingsticket in de speciale ticketshop.