Nieuws

Nieuwe noten

Zaterdagmiddag 17 juni staat Festival Classique in het teken van nieuwe noten. Festival Classique draagt graag bij aan de ontwikkeling van de klassieke muzieksector. Het geven van compositieopdrachten hoort hier natuurlijk bij. En dan het liefst gecombineerd met het thema dat voor het festival belangrijk is: de klimaatproblematiek. Het resultaat? Nieuwe aangrijpende werken, geïnspireerd door mens en natuur. In samenwerking met Festival Dag in de Branding en de landelijke Dag van de Componist ben je op het strand van Scheveningen getuige van twee wereldpremières!

Foto: Kate Moore door Jeff Zimberlin

Wereldpremière Kate Moore
Componiste Kate Moore maakt zich zorgen over klimaatverandering. Dat maakt ze hoorbaar in een ‘stijgende zeespiegel–duet’ voor altviool en ensemble. Uitgevoerd door Emlyn Stam en het New European Ensemble. Lees hier meer.


Wereldpremière Maya Fridman & LudoWic
Celliste Maya Fridman en artiest en musicus LudoWic ontmoeten elkaar in het splinternieuwe programma XILIIN: een confrontatie tussen hedendaagse klassieke muziek en duistere elektronische noise. Lees hier meer.


Neo-Fanfare 9×13 – Onder NAP
In Onder NAP nemen de tien musici van 9×13 de luisteraar mee in een klimatologische tweestrijd. In een slapstickachtige en swingende voorstelling vol koper en slagwerk wordt het geestige vernuft van Jacques Tati gemixt met de absurdistische humor van Monty Python. Lees hier meer.

Foto: LudoWic door Rahi Rezvani